Свързани новини

25.01.2022 09:24

Рекордна К19 седмица

Видян 1833 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новите положителни тестове  за SARS-CoV-2 в България през последната седмица (15-22 януари) са 59152 при 39528 през предходната седмица. Това е отново рекорд за България от началото на пандемията (март 2020 г.)
 
Ръстът продължава четвърта седмица, но отново се ускори до 49,6%  при 29,5% предходната седмица. На седмична база позитивните тестове също продължават да се увеличават до 23,0%  от 17,1% в предходната седмица.  
 
В част от Европа броят расте, но  вече с по-малка скорост, а при някои страни - Великобритания, Италия, Испания, Швейцария, където омикрон вълната започна първа, се наблюдава вече спад, пише и прави графика доц.Т.Безлов.  
 
Надеждата е, че омикрон вариантът е с няколко пъти по-ниска вирулентност, съответно с по-малко починали и хоспитализирани.  Проблемът е, че  SARS-CoV-2 вирусът непрекъсното ни изненадва. След спада на починалите мината седмица в България, сега отново имаме ръст.

Добрата новина е, че хоспитализациите не се увеличават, а пациентите в интензивните отделения дори намаляват, което потвърждава хипотезата, че Омикрон, който вече доминира и у нас, минава безсимптомно или с леки симптоми при огромното мнозинство от хората, особено ваксинираните, ако изобщо ги засегне.


 Мария Пенчева



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.