29.08.2019 14:08

Рейзи окупирал кметството и Созопол, не казва откъде има 50 000 лв. джобни, които му откраднаха

Видян 6355 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Отстраненият като кмет на Созопол, поради разследване за корупция в размер на 2 млн.лв. Панайот Рейзи, който още фигурира на официалния сайт на ГЕРБ като ръководител на управляващата партия в общината, е бил ограбен с 50 000 лв. брой, които си държал в чанта като джобни в неговото жилище в затворения комплекс Санта Марина край курортното градче. Това съобщава Уикенд. Без да уточнява дали това са единствените "бели пари за черни дни", разполагаеми в апартамента, толкова голям, че за почистването му са привикани 7 камериерки, или сумата е само част от складираните в обиталището на екскмета суми. В задачата се пита откъде един дългогодишен общински кмет на малък град със заплата около 1000 лв. след данъци разполага със средства не само да си купи имот за стотици хиляди евро, но и да държи такива пари у дома си. Особено човек, който в момента е безработен! Апропо, той направи реклама на комплекса, който е частен на предишно издание на Аполония, като вместо в града, накара тв екипите да го снемат в затворения тузарски "квартал на богатите".


Рейзи най-вероятно ще се кандидатира за кмет от продънената партия на Софиянски ССД, а по-малко вероятно от присъдружната на ГЕРБ някога силна дясна СДС. Даже и министри усилено работят негово подставено лице да бъде издигнато от името на управляващата партия, за да не му се създава конкуренция и да продължи да работи олигархично - феодалният модел, установен от неговата фамилия в древния Созопол. Фирмите на дъщерята, зетя, съпругите на кмета реално контролират обществените поръчки и имоти на богатия, макар и малък град, както вече сме доказвали в предишни публикации. А обществените средства и финансирането за поръчките пък се раздават през майката на зетя на Рейзи, която е шеф на общинската дирекция по данъците, таксите и търговията. Така е сложена здрава ръка на всички парични потоци, а годишно те възлизат на десетки милиони лева.


При това положение не е странно, че уж бившият кмет бе заснет да паркира на инвалидно място и през задния вход на общинската администрация да влиза в нея, за да се разпорежда. И даже - казват - го прави от кабинета и креслото на градоначалник, които уж е освободил. Не на нас тия!



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец