28.01.2010 17:53

Реформа в образованието: В СУ ще се изучава астрология

Видян 4364 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Най-голямата и най-неочакваната реформа в образованието е на път да стане реалност съвсем скоро. В Софийския университет Св. Климент Охридски ще бъде въведена дисциплината Астрология. Тя ще се изучава във философския факултет, съобщи авторитетният информационен сайт Bulgaria-news.bg.


“Астрологията е считана за една от най-старите науки в света. Основни й постулати съществуват от хиляди години и не са се променили много във времето”, разказва сайтът, чиято собственичка Соня Колтуклиева е сред известните познавачи на зодиите, като много ВИП личности я търсят и заради нумерологичните й познания.


Според изследване на Евробарометър, проведено в страните-членки на ЕС, 41% от гражданите на съюза смятат, че астрологията е нормална научна дисциплина. Нашумялата във фармацията хомеопатия е по-назад. Тя е признавана за наука от 33% от европейците. В класацията по-малък процент признават за науки икономиката, вероятно заради глобалната криза, и историята!


Всъщност, астрологията се е развивала паралелно с астрономията. Съставените от астрономите таблици за видимото от Земята разположение на планетите, Луната и Слънцето спрямо звездите се използват активно от астролозите,  които търсят и обясняват влиянието на небесните тела върху човешките съдби.


Много видни учени от ранната история на западната астрономия, включително Йоханес Кеплер и Галилео Галилей са се издържали, практикувайки астрология.


В Русия съществува от години Московска академия по астрология, в Швейцария - частен психоастрологичен институт, астрология се изучава в Кралската академия в Лондон.


Учредител и ректор на Московската академия по астрология е Михаил Борисович Левин, математик от Московския държавен университет и популярен автор на фантастични и детективски романи. Академията съществува от 1990 г. и подготвя квалифицирани специалисти по астрология и окултни науки: нумерология, физиогномика, хирология, карти таро.


 Според водещи български астролози Левин е автор и на най-точната карта за момента за възникването на българският етнос. Според тази карта точният момент на ”раждането” на българският етнос е един определен ритуал на 24 април 680 г. в полунощ на мястото което днес наричаме Плиска. Прогнозата за развитието на България, правена по тази карта, предвижда съвсем точно датата на влизането на страната в Европейския съюз – 01 януари 2007 г.


Българският астролог Филип Филипов, който е основоположник на бъдещата катедра в СУ, е роден през 1974 г. във Варна. Завършва Математическа гимназия Д-р. П. Берон в родния си град и има бакалавърска степен по физика и химия. През 2007 г. защитава магистърска степен по Философия на съзнанието и езика в Софийския университет Климент Охридски. Още през 1996 г. издава един от първите учебници по научна астрология в посткомунистическа България – Астрология от А до Я, в който систематизира познатите философски и научни основи на астрологията. Учебникът съдържа и всички необходими методи, таблици и формули за директно и самостоятелно изчисление и построяване на хороскоп само с химикал, лист хартия и калкулатор.


Известно е, че лично премиерът Борисов е запален фен на астрологията като най-много се доверява на мрачния пророк Емил Лещански.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

риби

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа

Не позволявайте да ви налагат темпо на работа, което