Малко след като централата беше придобита от Доган, тя започна да получава милиони от държавата, за да служи като „студен резерв“ на българската енергетика.
През декември 2021 г. сметките на ТЕЦ Варна бяха запорирани, а Булгаргаз временно спря подаването на газ към централата заради задълженията.

Свързани новини

06.03.2023 17:37

Разсрочка за борча от 40 млн. на ТЕЦ-а на Доган

Видян 4206 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Булгаргаз и съпритежаваната от Ахмед Доган ТЕЦ Варна, водят преговори за разсрочване на задълженията на централата, които са в размер на над 40 млн. лв.”, заяви пред bTV служебният министър на енергетиката Росен Христов. Напомняме, че в началото на януари стана ясно, че държавният доставчик е завел дело срещу  централата за неизплатени  суми.


Христов обяви, че сега ТЕЦ Варна не работи, а Булгаргаз е пред споразумение „което да осигури пълното плащане на задълженията и лихвите, за да започне да работи и да си плаща задълженията“.


Припомняме, че централата беше продадена от чешката компания ЧЕЗ на малката фирма Сигда ООД през 2017 г. Тогава компанията беше собственост на Данаил, Станислав и Ивелина Папазови. Само няколко месеца по-късно обаче мажоритарен дял от нея беше придобит от почетния председател на ДПС Ахмед Доган.
АКФ и чешкият сенатор Лукаш Вагенкнехт изпратиха сигнали до българската прокуратура във връзка със сделката за придобиването на централата от Сигда. СГП отказа да започне разследване, но през юли 2021 г. Апелативната прокуратура в София отмени отказа.


Малко, след като централата беше придобита от Доган, тя започна да служи като „студен резерв“ на българската енергетика.
През декември 2021 г. сметките на ТЕЦ Варна бяха запорирани, а Булгаргаз временно спря подаването на газ към централата заради задълженията.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 държава на мафията 06.03.2023 23:42

    Вечно ненаситилият се Доган е свикнал само да лапа, той изваждане не знае. Не случайно и Тиквата чрез счетоводителката на Маджо, Теменужка Петкова, инсталирана за министър му буташе фандък с десетки милиони студен резерв на държавата, въпреки, че централата не е работила. Трябва да се строят затвори, а не магистрали....

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

козирог

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид

Днес ще се окажете по-фокусирани върху външния си вид,