Свързани новини

28.09.2016 16:02

Разследват бившия ректор на Медицинския университет

Видян 1355 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийската градска прокуратура образува досъдебно производство срещу бившия ректор на Медицинския университет – София акад. д-р Ваньо Митев за престъпления по чл. 282 от НК и по чл. 219 НК, съобщиха от прокуратурата.


Според доклада, изпратен и на ДАНС, бившият ректор на МУ-София е предприел действия по незаконосъобразно премахване на Студентски стол № 8 чрез провеждане на открита процедура на избор на изпълнител. Установено е, че този имот представлява публична държавна собственост и процедурата по премахване следва да бъде извършена след решение на Министерски съвет за обявяване на имота от публична в частна държавна собственост. Без такова решение на МС, бившият ректор на МУ - София е предприел действия по разрушаването на студентския стол.


Предмет на разследване са и сключените договори за провеждане на обучение на чуждестранни студенти в центрове за предклинично обучение в Швейцария, Германия и Кипър. Функционирането и провеждането на обучение в такива центрове не е предвидено в Правилника за устройството и дейността на МУ-София. За тези студенти е събирана такса по 1000 евро годишно. Тези действия на бившия ректор са в нарушение със Закона за висшето образование и Закона за финансовото управление и контрол в публичния сектор( ЗФУКПС).


Изразходвани са и бюджетни средства за командировки на бившия ректор до Доминиканската република, Москва, Хавана, Токио, Йокохама и др. Предмет на разследването ще бъде и закупуването на лек автомобил с висока проходимост Range Rover Sport 4 х 4 през 2014г. на стойност 177 108 лв.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

козирог