Свързани новини

10.12.2013 14:01

Размирна Украйна през нощта: Двама ранени полицаи, акции на спецчастите

Видян 779 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Служител от украинските вътрешни войски и един служител на спецчастите „Беркут” са пострадали при разпръскването на протестите през изминалата нощ в Киев, предава нюз.бг.


Високопоставен генерал от вътрешните войски посочи, че при разпръскването на протестите срещу служители на спецчастите „Бекрут” е използван сълзотворен газ. Диагнозата на пострадалия войник от вътрешни войски се уточнява.


По време на премахването на барикадите са пострадали най-малко 10 души. Според обществената телевизия броят на ранените при щурма на органите на реда е 15 души.


По-рано през нощта добре въоръжени спецчасти атакуваха и влязоха в централата на опозиционната партия "Баткивщина" ("Отечество"), съобщава "Индипендънт".


Киевската полиция отрича информацията, че е щурмувала офиса на опозиционната политическа партия „Баткивщина”, пише ”Независимая газета”. Говорителят на милицията в Киев отрече милиционери или сътрудници на спецчастите „Беркут” не са провеждали операция на улица „Турковская 13”, където се намира централата на "Баткивщина" или на който и да е адрес на улицата.


Полицията разпръсна няколко малки протеста около сградите на правителството и президентството.


Анна Заячковская, която е мис Украйна за 2013-та, раздаваше чай и кафе на Евромайдан, предаде украинското електронно издание "Взгляд". Девойката е от Ивано-Франковск, но пътува вече на два пъти, за да се включи като доброволка в протестите.


Рано сутринта във вторник опозицията укрепи барикадите на площад Независимост. Продължава противостоенето с полицията пред сградата на Националната банка.


Очевидци съобщават, че части на милицията бият протестиращи пред Дома на офицерите. Силите на реда използват сила, за да разчистят палатките в района. Протестиращи напускат сградата на кметството след като беше спрян тока в нея.


"Очакваме полицията да извърши разпръсване на мирни демонстранти", каза опозиционният лидер Виталий Кличко. "Ако при това разпръсване бъде пролята кръв, тази кръв ще бъде върху ръцете на човека, който го е наредил... Янукович", заяви той.


Очаква се Янукович да се срещне днес с върховния представител на ЕС за външната политика и сигурността Катрин Аштън и с трима бивши украински президенти, които предлагат преговори. Тези ходове са едни от първите явни отстъпки на Янукович от началото на кризата, отбелязва Ройтерс. Полицията разтури или попречи на няколко палаткови лагера близо до ключови правителствени сгради в Киев, посочва АП.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

водолей