Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова се движи в рамките на 10%, той върви надолу, а тя – нагоре. Ако тази дистанция се запази, тя е преодолима, коментира пред БНР социологът Андрей Райчев. Според него всеки, който каже, че знае какво ще стане на балотажа в София, бърка. ПП изпадат в изолация в страната, смята Райчев

Свързани новини

30.10.2023 17:42

Разликата на Григорова с Терзиев е преодолима: А. Райчев

Видян 3067 пъти | Коментари 2
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

“Всеки, който каже, че знае какво ще стане на балотажа в София, бърка”, заяви пред БНР социологът Андрей Райчев в коментар за вота в столицата. „Разликата между Васил Терзиев и Ваня Григорова е в рамките на 10%. Тази дистанция е преодолима”, прогнозира той. 19' напомня: разликата сега е 30 000 гласа, а Манолова вдигна 66 000 на втория тур на миналите избори.


“Вътре в червеното има голям срив за няколко години и за първи път от години лявото е получило импулс”, изтъкна Райчев. "Г-жа Григорова е първият случай на някаква надеждица, която проблясва, че нещо тръгва в обратна посока. Тя успя да дръпне и своята листа нагоре. Това е много голям личен успех. Григорова е много млад и неопитен политик. Между двата тура трябва да успее да ухажва два трудни за ухажване електората – на ГЕРБ и на Възраждане", посочи социологът.


“Отчетливо анти-ПП настроен е този на ИТН, който ще прелее към Григорова. Не е ясно как би гласувал електоратът на ГЕРБ, а Възраждане винаги са играли самостоятелно. Поддръжниците на Вили Лилков са в ситуация "да избират между червеното и ДС", и двете обратни на тях, "по-скоро голяма част от тях ще останат вкъщи", направи обзор той.


“ПП изпадат в изолация в страната”, констатира още Райчев. "Има елемент на арогантност в цялата работа, което неизбежно и винаги води до изолация. Те се държат като принципно безнаказани хора. Тази поза за тях е губеща. Ако попаднат под действието на ефекта "всички срещу себе си", ще бъде много неприятно", посочи социологът. По думите му ПП са успели да си вдигнат електората, но на висока цена – всички останали са казали "ееееее" и това "ееееее" ще го видим другата неделя".


“Скандалът с машините за гласуване е случаен и няма далечен ришельовски замисъл”, смята Райчев. "Голямата сглобка ще реши малките сглобки. Не мисля, че този брак по сметка, с отвращение - те не се обичат, чакат това да свърши, но тази сглобка е мотивирана геополитически. Факторите, които я предизвикват, са нещата, които я държат. Аз не съм неин фен, но тя е важна за България.


Право-криво, държи и мисля, че няма да я развалят голямата. Тези избори не се оказаха фатални за сглобката. Борисов и ДПС не смятат да развалят работата.


Прекипява им отвреме - на време, казват А, но не казват Б. ППДБ от своя страна все пак изглежда са доволни от това, че имат министри. Те вярват в своето знание как да оправят България", коментира Райчев.
“ГЕРБ се къпеше в любов от герберите, загуби властта не чрез разпад на собствения си електорат, а защото другите казаха – "стига толкоз", напомни той.


Егор Глазунов



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 31.10.2023 00:46

    източник в крупната шведска банка Handelsbanken, е заявил за постъпващи преводи по сметката на семейство Тунберг от фонда Ротшилд. Сега разбирате ли защо родителите на Грета Тунберг, и двамата – наркомани, никога не са работили?

  • 001 Anonimen 30.10.2023 15:03

    голЕмо знание за сапунените и други мехури, идва от галята от амбасадата

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.