Полицията е заловила престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на София, Симитли и Благоевград. Това съобщи на брифинг говорителят на Окръжна прокуратура - Благоевград Ирина Аспарухова, цитирана от БТА. На брифинга присъстваха наблюдаващият прокурор Георги Мадолев, директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Кюстендил Светослав Костадинов и началникът на ГПУ - Благоевград Владимир Карадаков.

Свързани новини

04.12.2023 10:32

Разкриха престъпна група, разпространявала дрога в София, Симитли и Благоевград

Видян 1171 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Полицията е заловила престъпна група, занимаваща се с разпространение на наркотици на територията на София, Симитли и Благоевград. Това съобщи на брифинг говорителят на Окръжната прокуратура - Благоевград Ирина Аспарухова, цитирана от БТА. На брифинга присъстваха наблюдаващият прокурор Георги Мадолев, директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Кюстендил Светослав Костадинов и началникът на ГПУ - Благоевград Владимир Карадаков.


Наблюдаващият прокурор Мадолев каза, че досъдебното производство е започнало преди дни. Извършени са претърсвания на множество адреси на територията на община Симитли и в София, като при тях са намерени голямо количество канабис - около 20 килограма. По време на претърсванията на адреси в София е намерено една част от количеството, което групата е разпространила на лице от столицата, посочи той.


Привлечени като обвиняеми са петима души, като четирима от тях са участвали в организираната престъпна група, с цел разпространение на наркотични вещества, а петото лице е придобило количество от тях, каза прокурорът. Обвиненията, които са повдигнати на четиримата са за участие в организирана престъпна група, с цел извършване на престъпления, свързани с наркотични вещества и престъпление за държане и разпространение на наркотични вещества, каза наблюдаващият прокурор. Той допълни, че обвинените са с чисто съдебно минало.
Директорът на Регионалната дирекция Гранична полиция в Кюстендил Светослав Костадинов каза, че за няколко месеца са извършени оперативни действия и са се събрали се достатъчно факти и обстоятелства, на базата на които е организирана и осъществена специализираната полицейска акция в София, Благоевград и Симитли.


В хода на операцията са задържани седем български граждани, като четирима от тях - в Благоевград и Симитли, а трима - в София. Проверени са и девет обекта в Благоевград и Симитли, както и три жилищни сгради в София, посочи той.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

стрелец