17.11.2009 10:33

Раздават безплатна рибена чорба за Никулден в Бургас

Видян 2298 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Безплатна рибена чорба ще раздават в Бургас по улица „Александровска“ на празника на Бургас- Никулден, предаде БГНЕС.


Тя е по стара рецепта, взета от рибарите в Ченгене скеле. Ще бъде сготвена в Домашния соцален патронаж. Рибата дарява бургаска фирма, а зеленчуците също ще са дарение на големите хипермаркети в града. 500 порции от нея ще бъдат раздадени на възрастни хора от домашния социален патронаж и в домовете за деца, лишени от родителски грижи и старчески домове. Три хиляди порции обаче ще са за бургазлии. По традиция и тази година на Никулден ще бъде запалена коледната елха на Тройката, като старт ще даде Георги Калоянчев. В телефонен разговор с кмета Димитър Николов е обещал да присъства ако здравето му позволи. Служебната кола на кмета щяла да доведе до Бургас легендата на Сатиричния театър, за да се включи в тържествата. Руси Чанев и Мария Статулова ще водят никулденската програма, поканата към тях е от програмата на общината Завръщане в Бургас. Други бургазлии - „Мери бойс бенд“ ще забавляват публиката, тяхната песен „Завръщане у дома“ става музикален символ на кампанията. Заради кризата изцяло на професионални и самодейни състави на общината ще разчитат за Коледа и Нова година от Дирекцията по култура. Сцените ще са творени за всички, които искат да се изяват. Познатите от миналата година феи, джуджанки, ангелчета отново ще се смесят с множеството хора по улиците на града и ще ги посипват със звезден прах. Засега от общината замислят огромна снежна кралица да разпери криле във въздуха над Тройката.


Луна парк ще замести ледената пързалка. Той ще е на гърба на паметника „Альоша“. С морска тематика ще е коледната украса. По „Александровска“ няма да има топки и коледни звезди, а морски кончета, морски звезди и делфини“, заяви директорът на Дирекция „Култура, маркетинг и връзки с обществеността“, Весела Йорданова. От шест дървени къщички отново разположени на „Тройката“ ще бъде оформен коледен базар, където ще продава вино, наденички и сладки. Две от къщичките обаче ще са предвидени за Дядо Коледа и анимационни герои, с които бургаските деца ще могат да си направят снимки. За поредна година общината изпраща писма до бургаския бизнес, за да подпомогне и да направи дарение на общината за коледната украса, за която са нужни много средства.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв