Свързани новини

14.12.2013 15:30

Разбиха нелегална фабрика за тютюн и цигари

Видян 1491 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Разбита е нелегална фабрика за производство на цигари. Това каза главният секретар на МВР главен комисар Светлозар Лазаров на пресконференция. Според него неплатеният акциз на откритите пет тона нарязан тютюн, е в размер на един милиона лева. Фабриката в "Орландовци" е бил открита вчера от полицията, със съдействие на полицаи от служители от Пето районно в столицата. Светлозар Лазаров разясни механизма на дейността на нелегалната фабрика. Доставя се тютюн, нарязва се, обработва се, се дистрибутира се по 2 направления: в опаковки с тютюн и произведени цигари. Схемата функционира чрез доставки в ресторанти, зоомагазини и са разпространявани в страната. По време на операцията, са задържани мъж и жена, които са осъществявали и рекламата дейност чрез обяви в интернет и брошури, имало е и договори с клиенти. Схемата е функционирала от три години, допълни главният комисар Лазаров.


Задържаната жена е криминално проявена, а мъжът – не. Продължава издирването и на останалите участници, работили в нелегалната фабрика за цигарите.


Има екзотичен привкус на цялата работа – поради зоомагазина, който е работил като механизъм - намерени са маймунки, кученца, папагали, каза още той. В тази фабрика е имало животни, чието отглеждане е забранено със закон. Животните са иззети.


Двамата задържани са намерени на място, те са контролирани схемата. Имали са машина за рязане на тютюн и машина за произвосдвто на цигари. На място са открити пластмасови купички с облепени рекламни лепенки на марките цигари, както и цени, като да изглежда все едно продуктите са доставени от Гърция на по-ниска цена. Продължава работата по установяване на това, откъде е доставен тютюнът, има съмнение, че е български тютюнът, като материалите са предадени до съответната прокуратура, каза още Лазаров.



Етикети
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

овен

Важен ден

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Важен ден, особено за взаимоотношенията ви с околните.