Групата на киберпрестъпниците LockBit, определяна като най-опасната в света, е била разбита в рамките на международна полицейска операция.

Свързани новини

20.02.2024 15:59

Разбиха най-опасната хакерска група в света

Видян 421 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 1.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Групата на киберпрестъпниците LockBit, определяна като най-опасната в света, е била разбита в рамките на международна полицейска операция.

„След като проникнаха в мрежата на групата, NCA поеха контрола над услугите на LockBit, компрометирайки цялото им престъпно предприятие”, се казва в изявление на Националната криминална асоциация в Обединеното кралство. Софтуерът за искане на откуп е бил насочен към хиляди жертви по целия свят и е причинил загуби на стойност милиарди евро”, допълват в съобщението.

Според Дейли Мейл разбитата хакерска група стои зад атаките срещу Кралската поща, Портън Даун и база за ядрени подводници.  

Прочутата група Lockbit действа като хаква компютърни системи и краде поверителни данни, предизвиквайки хаос. След това хакерите заплашват да освободят откраднатите данни, ако не бъде платен огромен откуп. В един от случаите групата печели 120 млн. долара  или 95 млн. паунда, пише Дейли Мейл.

Досега са извършени седем ареста, по два в Полша и Украйна, и са повдигнати обвинения на петима души, включително на двама руснаци - Михаил Василиев, който е задържан в Канада, и Руслан Магомедович Астамиров, който е в САЩ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

дева