Свързани новини

21.12.2012 11:35

Разбиха група, опитала да отвлече младеж

Видян 1347 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Група, готвеща се да отвлече 26-годишен младеж, е разбита в четвъртък през нощта, съобщи министърът на вътрешните работи Цветан Цветанов пред БНТ. Става дума за син на бизнесмен, уточни той.


Групата е от трима души. Похитителите са наблюдавани от служители на реда през последния месец, обясни вътрешният министър Цветан Цветанов. Тримата мъже купили матрак, полицейска лампа, белезници, маски, взели гараж под наем.


Групата планирала да приключи всичко бързо. Според министър Цветанов те щели да поискат откуп от 100 000 лева, всичко трябвало да свърши за една нощ. "Търсели са бързи пари. Тримата направиха самопризнание", каза още той. Отвличането е предотвратено бързо заради аматьорския подход на групата, допълни министърът.


Не сме далеч от разкриването на убийството на банкера Емил Кюлев, каза още той. Групата на „Килърите” беше задържана във връзка с убийството на Юри Галев в различна конфигурация с добавка Дачи. Дачи получи 20-годишна ефективна присъда - преди няколко дни се произнесе и Върховния касационен съд за опита за убийство на Куката. Има други убийства, които могат да бъдат разкрити и те са точно от тази престъпна група, обясни министърът.


"Като сложим Юри Галев, смятам, че не сме далеч от разкриването на убийството на Кюлев. В първоначалните действия, които са предприели след убийството на Кюлев – периметърът, който беше обезпечен от съответните камери, на една от камерите е Дачи, който по всяка вероятност е съпричастен, а по всяка вероятност може да се предположи, че е и физическият убиец на Кюлев", каза министърът.


Относно магистрата, забелязан да обядва с хора, свързани с данъчни измами, Цветанов уточни, че информацията е изпратена на изпълняващия длъжността главен прокурор Бойко Найденов. Там е описано абсолютно всичко, което е добито като информация от оперативните служби. След тази среща има промяна в поведението. Там има трайна връзка с представител на тази организирана престъпна група и когато говорим за обективност и че трябва да чистим къщичката си – всеки един трябва да бъде съпричастен от ръководните етажи на съответната институция, за да можем да се очистваме от подобни лица, допълни министърът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще сте чаровни и мили

Днес ще сте чаровни и мили, общуването ще ви се отдава с