По-късно 48-годишният рапър публикува втора снимка на съпрузите Байдън, които правят слънчеви бани на плажа, като написа: "Тук се случват истински неща, Джо. Какъв е планът да получим тен и да се отпуснем, хайде сега". Първоначалната публикация от Джаксън е получила около 175 000 "харесвания" в Инстаграм до понеделник следобед.

Свързани новини

24.10.2023 09:57

Рапърът 50 Cent критикува почивката на Байдън на плажа

Видян 704 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Къртис Джаксън, носител на награда "Грами", по-известен като "50 Cent", се нахвърли върху президента на САЩ Джо Байдън за това, че миналата седмица си е взел почивка на плажа в родния си щат Делауеър, докато администрацията му е изправена пред няколко кризи.

"Хей, Джо", написа Джаксън до 30-те си милиона последователи в Инстаграм в неделя заедно със снимка на Байдън и съпругата му Джил, които се отпускат на шезлонги на затворения плаж Рехобот миналата седмица. "Вдигай се, ние сме в беда, човече!"

По-късно 48-годишният рапър публикува втора снимка на съпрузите Байдън, които правят слънчеви бани на плажа, като написа: "Тук се случват истински неща, Джо. Какъв е планът да получим тен и да се отпуснем, хайде сега". Първоначалната публикация от Джаксън е получила около 175 000 "харесвания" в Инстаграм до понеделник следобед.

Призивът на Джаксън към главнокомандващия идва в момент, когато президентството му е изправено пред безброй предизвикателства както у дома, така и в чужбина - в Близкия изток бушува конфликт, а Конгресът на САЩ се разминава по въпроса за военната помощ за Киев.

Байдън се завърна във Вашингтон рано в четвъртък след кратко посещение в Израел, където потвърди подкрепата на САЩ за своя съюзник на фона на смъртоносните боеве с палестинската войнствена групировка Хамас.


 Лидерът на САЩ също така постигна споразумение с Израел и Египет за предоставяне на хуманитарна помощ на обсадената ивица Газа, но плановете за разговори с регионалните лидери в Йордания бяха отложени след експлозията в болница в Газа миналата седмица.


Впоследствие в петък вечерта Байдън отпътува за Делауеър.


Междувременно Камарата на представителите на САЩ продължава да е в политическа безизходица, тъй като републиканците се борят да постигнат съгласие за избора на нов председател след отстраняването на Кевин Маккарти по-рано този месец, като по този начин потискат законодателната програма на Байдън.


Маккарти беше отстранен от членове на собствената си партия - в частност от твърдолинейния представител на републиканците от Флорида Мат Гаетц - след като с одобрението на демократите прие временна мярка за продължаване на финансирането на федералното правителство, предотвратявайки разрушително спиране на работата му. Миналата седмица Байдън се обърна към американските граждани от Овалния кабинет и поиска от Конгреса 100 млрд. долара за финансиране на подкрепата за Украйна, Израел и за други "ключови приоритети в областта на националната сигурност".


Много потребители на социалните медии се съгласиха с мнението на Джаксън относно очевидното бездействие на Байдън. "Разрушаването на страната е трудна работа", пише един коментатор. "Оставете го да си почине." Друг казва: "В момента, в който е на път да се върне в САЩ, той трябва да се върне в САЩ: "Трябва да махнем този пенсионер от поста му."


Според данни на изследователска група, ръководена от републиканците през май, Байдън е прекарал в отпуск най-малко 331 дни, или 40 % от президентския си мандат.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец