Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

Свързани новини

06.07.2023 13:42

Радев ще приеме Зеленский на Дондуков 2

Видян 1182 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният глава Румен Радев ще приеме президента на Украйна Зеленский днес в 15.00 ч. Те ще се срещнат в сградата на президенството на „Дондуков“ 2.

Президентът на Украйна кацна в София минути след 12.00 ч. Полетът бе извършен с българския правителствен самолет. Новината за еднодневното посещение на Зеленский обяви тази сутрин премиерът Николай Денков.

Визитите на Зеленский винаги се следят с повишено внимание и до последно се пазят в тайна от съображения за сигурност. Често се случва програмата му да се променя в последния момент.

В Министерския съвет той ще разговаря с премиера Николай Денков и вицепремиера и министър на външните работи Мария Габриел. Ще се срещне също с ръководствата на парламентарните групи, вносители на проекта на декларация в подкрепа на членството на Украйна в НАТО.

Очаква се да се подпишат съвместна декларация за евроатлантическата интеграция на Украйна и меморандум за сътрудничество в областта на енергетиката.

По-късно през деня Денков и Габриел ще бъдат домакини на дискусия с участието на Зеленский, посланици, политици и представители на гражданското общество. Събитието ще бъде предавано на живо на страницата на Министерския съвет във Facebook.

Свръхсекретното планиране на пътуванията на Зеленский подчертава изключително опасния характер на визитата на военен лидер, който ежедневно е изправен пред рискове за живота си.

От началото на войната в Украйна до момента Зеленский е посетил общо 13 държави на три континента, а България е втората държава от Източния фланг на НАТО след Полша.

Мерките за сигурност, които се предприемат, на всички посещавани от Зеленски места, са драконовски. Пристигането му в САЩ отне 30 часа. Той първо пътува с влак от родината си до гарата в полския град Ржешов, а от там - с американски правителствен самолет, който кацна в база "Андрюс" в Мериленд, близо до Вашингтон. От там с автомобилен кортеж беше откаран в Белия дом.

Винаги по време на визитите си президентът Зеленский носи зелена тениска и камуфлажни панталони, а не костюм и вратовръзка, за да напомни на света, че идва от военна зона, от страна, в която се води въоръжен конфликт.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

лъв

Много е важно днес да останете верни на себе си


Много е важно днес да останете верни на себе си и да