Свързани новини

19.02.2020 17:18

Радев оглави шествието в памет на Апостола

Видян 1963 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавният глава Румен Радев и вицепрезидентът Илияна Йотова се присъединиха към гражданското шествие, което  извървя „пътя на безсмъртието“", посветено на 147-годишнината от гибелта на Апостола на свободата Васил Левски.  То премина от килията до паметника на Апостола на Свободата Васил Левски в София. Организатор на събитието е Общобългарският комитет Васил Левски. Стотици се събраха малко преди 17 часа пред президентството на Дондуков 2. Сред присъстващите бяха и писателят Антон Дончев и лидерът на БСП Корнелия Нинова.


Колоната тръгна от сградата на президентството с малко закъснение, тъй като събралите се бяха заобиколили президента.  Хората носеха портрети на Левски, национални флагове и хоругви. Едновременно с това премина панихидата в памет на Апостола в църквата Св. София. Тя беше водена лично от патриарх Неофит.


Встъпителните думи пред Паметника на Дякона в София каза кметът на столицата Йорданка Фандъкова. Слова прозинесоха президентът Румен Радев и писателката Здравка Евтимова.


Есето си, посветено на героя на България, изпълни ученичката Михаела Дакова от 11-и клас в Националния учебен комплекс по култура в Горна Баня.


По-рано през деня представители на всички политически сили, в .т.ч. и премиерът Бойко Борисов поднесоха цветя и венци пред Паметника на Левски.


 

 

Снимка: 24 часа




Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

козирог