Румен Радев

Свързани новини

06.07.2023 12:01

Радев обсъди борбата с нелегалната миграция в ЕС с полския премиер Матеуш Моравецки

Видян 585 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Борбата с нелегалната миграция в Европейския съюз може да бъде ефективна само със съвместни усилия на държавите членки за целенасочено неутрализиране на международната мрежа и центровете, които ръководят и финансират трафика на хора. Около тази позиция се обединиха президентът Румен Радев и министър-председателят на Полша Матеуш Моравецки в телефонен разговор, който проведоха днес, съобщиха от прессекретариата на държавния глава.

Двамата обсъдиха готвените промени в Пакта за миграцията и убежището и охраната на външните граници на Европейския съюз. Румен Радев подчерта, че страните от първа линия трябва да получат подкрепа за справяне с миграционния натиск, както и да засилят партньорството на службите си за сигурност с държавите от Централна и Западна Европа, където са разположени центровете, направляващи и финансиращи нелегалния трафик на хора.

Затова България инициира и създаването със съдействието на Европол на международна оперативна работна група за обмен на информация за неутрализиране на финансовите потоци, които обезпечават нелегалния трафика, посочи още Румен Радев. Писма с покана за участието на експерти по въпросите на нелегалната миграция президентът Радев изпрати на 26 май т.г. до редица лидери на държавите членки на ЕС.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Има два типа хора. Аз избягвам и двата

към хороскоп хороскоп

дева