Консултации на президента Радев с Възраждане

Свързани новини

12.03.2024 09:29

Радев към Възраждане: Готови ли сте да предложите формула, ако се провалят първите два мандата

Видян 466 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

И днес продължават консултациите при президента Румен Радев преди държавният глава да връчи първия мандат за съставяне на правителство. Първата среща за деня е с представителите на партия "Възраждане".


Радев ги попита дали са готови да предложат формула, ако се провалят първият и вторият мандат. При което от Възраждане му отговориха, че винаги са готови със състав на кабинет, и че предсрочни избори са наложителни.


„Винаги сме били готови да предложим вариант за управление и сме имали състав на правителство. Друг е въпросът, че няма да срещнем разбиране в този състава на НС. В безвремието, в което е попаднала нашата държава убива България. Не може да продължаваме така”, поясни Костадин Костадинов. Според него държавата се разделя по един феодален олигархичен модел.


„През изтеклия период се позиционирахте като опозиция на това управление. Обществото ни е наясно с критиките ви към властта”, се обърна президентът към „Възраждане”. И призова за по-умерен тон.


„Разбирам вашите вълнения, но този начин на говорене е присъщ за парламентарната трибуна. Тук сме в друга институция”, заяви Радев.


Костадинов заяви, че и Радев е виновен за това състояние на държавата. "Защото миналата година беше погазен тежко най-демократичният порив на българите - провеждането на референдума за запазването на лева", каза лидерът на "Възраждане".


На тези обвинения президентът реагира остро: ''Това е абсолютно невярно и ви призовавам да не надъхвате вашите привърженици от трибуната на президентската институция. Аз се ръководя единствено от Конституцията'', отвърна му Радев. И обясни, че без решение на Народното събрание, няма как да се проведе референдум, но и че ''парламентът нямаше смелост да уважи волята на всички тези хора, които се разписаха на референдум''.


''Вие сте държавен глава, ние много вярвахме във вас, вече не вярваме нито във вас, нито в Конституционния съд'', каза Костадинов, на което президентът отговори, че ''вярата си е ваш проблем''.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева