Румен Радев

Свързани новини

19.03.2024 12:00

Радев чака Габриел да обяви резултата от преговорите

Видян 805 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Изтече 24-часовият срок, който си дадоха от ГЕРБ-СДС и ПП-ДБ за преговори за продължаване на съвместното управление. Според неофициални информации от високопоставени източници има провал на преговорите, отиваме на избори.


Държавният глава има готовност да приеме кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни, напомнят от прессекретариата на президентството.

    "Съгласно Конституцията изпълнението на получения мандат за съставяне на правителство е отговорност на кандидата за министър-председател. Информираме ви, че държавният глава има готовност да приеме кандидата за министър-председател, излъчен от най-голямата парламентарна група в 49-ото Народно събрание, съгласно нейната готовност да обяви резултата от преговорите в рамките на заложения в Конституцията срок от 7 дни.


Прессекретариатът своевременно ще информира за включването на това събитие в програмата на президентската институция", посочват от президентската аминистрация.


Габриел ще отиде при президента Радев днес, 19 март, в 16:00 часа.


Основното различие между двете формации се очертава проектосъставът на кабинета. От ГЕРБ-СДС предлагат смяната на 6 министри и са заявили, че няма да подпише коалиционно споразумение без към него да бъде подписан и приложение 1 към него със състав на кабинета Габриел.


Още вчера пък премиерът в оставка Николай Денков коментира, че разпространеният в медиите проектосъстав на кабинета не е приемлив за ППДБ.


Най-големият спор, като че ли се води около това дали министърът на отбраната Тодор Тагарев да остане на поста си.


Тази сутрин съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов коментира пред медиите, че все още няма никакви новини.


"Обсъждаме всичко. Надявам се да продължат обсъжданията, но до момента нищо не можем да съобщим. Днес се надявам всички да сме реалисти", заяви Иванов.


Делян Добрев от ГЕРБ-СДС коментира, че не е оптимист.


"Не съм голям оптимист. Не разбирам какво му е толкова важното на Тагерев, че един Тагарев да ни прати на избори", заяви Делян Добрев.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

лъв