Антоанета Цонева

Свързани новини

21.12.2023 10:55

Радев 2 пъти е обещавал на българите с двойно гражданство участие в политическия живот, а сега го атакува: Антоанета Цонева

Видян 459 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Народният представител Антоанета Цонева припомни, че президентът Румен Радев два пъти е декларирал пред българите в чужбина, че трябва да се допусне участие в политическия живот на България на сънародници с двойно гражданство. В същото време вчера Радев обяви, че ще сезира Конституционния съд именно по това изменение в Конституцията.

“Преди четири години президентът Радев е искал да направи крачка напред като използва правото си на конституционна инициатива за това българи с двойно гражданство да имат право да се кандидатират за народни представители. Сега с учудване установявам, че той публично атакува тази тема”, заяви тя.  

Депутатът от ПП-ДБ припомни, че при две срещи на Румен Радев - в Ню Йорк през 2019 г. и във Виена през октомври тази година, той призовава за подкрепа българите с двойно гражданство да могат да участват ефективно в управлението на държавата. Вчера обаче президентът заяви пред медии, че с допускането на чуждо гражданство в управлението на страната се показват двойни стандарти на лоялност към България.

“Можем да прочетем в медиите следното: „президентът призова българите да подкрепят идеята му българите с двойно гражданство да могат да участват ефективно в управлението на държавата“, а самият президент казва съвсем скоро: „ще връча тази инициатива мотивирано на българския парламент, надявам се да я подкрепят“, добави тя.

“И като председател някога на Комисията за българите зад граница, и като член на тази комисия, винаги внимателно съм следила институционалните гледни точки по тази позиция. Какво е накарало президента Радев да си промени позицията, трябва той да каже”, допълни още Антоанета Цонева.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

рак