Министър Динкова участва в Неформалната среща на министрите на туризма на ЕС

Свързани новини

31.10.2023 14:50

Работим за устойчиво развитие на туризма в България: Зарица Динкова

Видян 618 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министър Динкова участва в Неформалната среща на министрите на туризма на ЕС


"Работим  за устойчиво развитие на туризма в България, като поставяме специален акцент върху публично-частните партньорства и работата с местните власти". Това заяви министър Зарица Динкова при откриването на Неформалната среща на министрите на туризма на ЕС, която се провежда днес в Палма де Майорка.

"Създадохме целенасочена програма за финансиране на маркетингови дейности на туристически услуги в черноморските общини в България, която има за цел да привлече повече внимание към тези региони", заяви Динкова.
Конкурентоспособността на сектора зависи от готовността да се отговори на бързо нарастващото търсене на по-устойчиви и екологични туристически продукти. "Предизвикателствата са налице, но за нас те са стимул за прилагане на иновативни решения", допълни министър Динкова.

Търсенето на автентични изживявания обхваща всеки сектор на хотелиерството и туризма, отбеляза още министърът на туризма. По думите и в това отношение ЕС трябва да стимулира нови бизнес модели, които ги предоставят. Това ще подпомогне местните общности и развитието на икономиката.

Добре обучените и квалифицирани професионалисти в сферата на туризма са в основата на  устойчивото развитие на туристическа индустрия. Изключително важно е и развитието на новите технологии. За съжаление България изостава по отношение на развитието дигиталните умения сред заетите в сектора, допълни министър Динкова и настоя в рамките на Пакта на ЕС те да бъдат насърчени, както в рамките на образователни програми, в процеса на квалификация и преквалификация, така и в продължаващото обучение на заетите в сектора.

Неформалната среща на министрите на туризма в Палма де Майорка приключи с приемането на Декларация под наслов  „Път към социална устойчивост на туризма в ЕС“, която беше подкрепена от България. Целта на Декларацията от Палма е да постави туризма в центъра на дневния ред на ЕС и да поиска конкретен бюджет за ключови дейности за двадесет и седемте страни членки на ЕС.








Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни