Свързани новини

04.01.2022 09:32

Работим по мерки, мораториумът може да падне по-рано: Андрей Гюров, ПП

Видян 1250 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Управляващата коалиция работи по мерки и мораториумът върху цените на тока, парното и водата може да падне и по-рано от 3 месеца. Това заяви в предаването „Здравей, България” на Нова телевизия Андрей Гюров, председател на ПГ на „Продължаваме Промяната".


„Дали сме срок от три месеца, който не е задължително да бъде спазен. Целта на мораториума беше да се даде време на правителството да влезе в своите функции, да се види къде има течове и напрежение и как могат да бъдат балансирани. Работи се много по въпроса, подготвят се мерки, когато балансите бъдат вкарани в системата мораториумът може да падне”, обясни в предаването Андрей Гюров.


Той призна, че това не е пазарна мярка. „Тя не се използва в нормална балансирана среда. Но ние сме в кризисна ситуация. Нашата система не е достатъчно справедлива и достатъчно правилно регулирана, така че да поеме външните шокове”, заяви Гюров.


От „Продължаваме Промяната” към момента нямат номинация за председател на КЕВР. „Искаме да направим конкурса за председател на КЕВР възможно най-открит и най-много хора да кандидатстват и да изберем най-правилните експерти”, заяви Гюров.  


„Искаме да направим действащ и работещ регулатор, който да отчита интересите на всички по веригата в тази енергийна система. Ако изберем тези хора и те са независими и почтени хора, те ще могат да работят в интерес на гражданите”, заяви още Андрей Гюров пред Нова телевизия.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

скорпион