Свързани новини

05.04.2015 15:04

Работят без договори в здравното министерство

Видян 1222 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата ще вкарва в затвора бизнесмени за работа без договори и забавени осигуровки, а какво прави самата държава като работодател и кой ще й търси сметка за това?

Министър Москов е отличник по рейтинг в кабинета. Но в неговото ведомство „проевропейски” газят закона. Ето как: 

През есента на миналата година вземат на работа млади специалисти. Месеци наред им разправят, че договорите им „чакат подпис”. В крайна сметка контракти обаче така и не се появяват, което е отчайващо нарушение на Кодекса на труда. 

Нещо повече – за последния месец работа се стига дотам, че даже „забравят” да платят на младите чиновници „щедрите” им възнаграждения от по 500 лева. На какво основание са плащани предишни остава загадка и е редно да се провери. Излъганите от реформаторския дух безуспешно си търсят парите, научи от първа ръка 19 минути.

 Потърпевшите разказват още, че кой знае защо техните договори трябвало да бъдат граждански, а не трудови, както подобава. Още по-странното е, че работата на граждански договори била масова практика в реформаторското здравно министерство.    

По никоя от тези теми обаче ръководството на ведомството няма желание да обсъжда каквото и да било с измамените специалисти. А държавата се чуди защо бизнесът няма доверие в нея и на свой ред също нарушава трудовото законодателство. И докато двама се карат – третият – работещите данъкоплатци, вместо да печелят като в пословицата, само губят.



Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Днес се съсредоточете върху личните си начинания и планове

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес се съсредоточете върху личните си начинания и