Свързани новини

26.06.2009 13:04

Р. Овчаров: Не Янев, а БСП ще спре "Доганизацията"

Видян 1496 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Румен Овчаров е изненадан от изненадата на политиците от изказванията на лидера на ДПС Ахмед Доган през последните дни, предаде БГНЕС.


"Няма нищо изненадващо в това, имало е камери, журналисти", допълни Овчаров. Според него вече става по-цялостна картината и за обръчите от фирми и за начините по който се контролират. "Сега вече става и по-ясна т.нар. европейска практика за купуването на гласове за която ни информираха от ДПС преди две-три години", допълни той.
Според кандидата на Коалиция за България механизмът минава през контрола на "една фигура", през съответните фирми, през парите, които тези фирми отчисляват в съответната партийна централа и от там насочването на тези пари в съответните избирателни райони.
Според червения кандидат и ексминистър на икономиката и енергетиката един въпрос стои без отговор. "Защо това се случва точно сега", запита Овчаров и отговори: "Бихме могли да го разглеждаме като някакъв вид коалиционна култура или коалиционна политика". Той припомни как преди четири години по време на предизборна кампания лидерът на ДПС е казал пред избиратели, че коалицията с БСП е готова. "Така той значително съкрати изборните резултати за БСП, особено в смесените региони", обясни Овчаров. В този ред на мисли моментът на изказванията на Ахмед Доган не е избран случайно. "Ако има някаква битка в тази изборна кампания, тя е в смесените райони на България. Това е битката за недопускането на масовото присъствие на ДПС в североизточна България", каза Овчаров.
Според водача на листата в Търговище и София "доганизацията" няма да бъде спряна от Яне Янев, "колкото и да размахва ръце от билбордовете". Той обясни, че и ГЕРБ не могат да я спрат. "Единствената политическата сила, която може да преустанови този процес е БСП", заяви Овчаров. Според него случилото се е директна атака срещу БСП, точно в смесените райони. "Но това и директна атака срещу българите в тези региони", допълни той.
"Всички говорители, които яхнаха метлата на анти ДПС говоренето трябва да са наясно, че точното те влизат в сценария на Ахмед Доган. Всичките СДС-та, всичките Бойко Борисовци, играейки конюнктурно, играейки на дребно, играейки за днешния ден, на практика поставят на карта цялото етническо развитие на огромни територии от България", обясни Овчаров.
По думите му, ако се допусне разделение на българските гласове в Търговище и останалите региони "ще имаме друга ситуация" там. Нещата са доста по-сериозни отколкото изглеждат. Анти ДПС нагласите са доста сериозен фактор за гласуване в цяла България. Доган не е от елементарните политици и вече е направил преценката, че коалиция между БСП и ДПС не може да управлява България в продължителен период от време след изборите. Нищо чудно да станем свидетели на преосмисляне на цялостната коалиционна политика, както от страна на БСП, така и от Движението за права и свободи.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби