Свързани новини

23.09.2013 17:09

Путин влиза в руските учебници

Видян 1162 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В новия единен учебник по история на Русия ще има специален раздел, посветен на управлението на президента Владимир Путин, съобщават в. „Известия". Министерството на образованието смята да преподава на учениците не само история на Русия след перестройката и до 2000 г., но и най-нова история - до 2012 г. Срещу това се обяви министърът на културата Владимир Медински. Последният смята, че в учебника по история не трябва да влизат годините на управлението на Владимир Путин.

Първото десетилетие от 21-и век "трябва да бъде представено в послеслов, само с факти, без интерпретация", предлага Александър Чубарян, директор на Института за обща история към Руската академия на науките (РАН). Рано е да се оценява и анализира управлението на Путин, убеден е Сергей Журавльов - един от съставителите на учебника, зам.-директор на Института за руска история към РАН. Според неготова е задача "по-скоро на политолозите и социолозите". Леонид Кацва, автор на средношколски учебници, изразява опасения, че в руските помагала най-новата история няма да бъде описана съвсем коректно от гледище на науката.

Руснаците трябва да престанат да забелязват в историята на страната си само лошото и да започнат да се гордеят с нея. Това заяви пък преди седмица президентът на Русия Владимир Путин на среща с участниците в международния дискусионен клуб „Валдай".
„И ние имаме с какво да се гордеем", - припомни държавният глава. В същото време, по думите на Путин, трябва да се избягват тенденциозните оценки на тези или онези исторически събития. Руската история трябва да стане основа на националната идентичност, подчерта Путин.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

лъв