Свързани новини

05.08.2016 11:45

Путин: Страните трябва да се договорят сами за Нагорни Карабах

Видян 1423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руският президент Владимир Путин заяви, че Русия не налага на страните от конфликта в Нагорни Карабах готови решения. Според него по този въпрос е необходим балансиран компромис между Армения и Азербайджан, предаде Фокус.

„Искам да подчертая, че Русия не се опитва да налага върху Азербайджан и Армения каквито и да е готови рецепти. Страните трябва да се договорят сами, без натиск отвън, да намерят взаимноприемливи решения. Това е нашата твърда позиция“, заяви Путин. Според него постигането на компромис предвижда оптимален баланс между принципите на териториалната целост и правото на народите за самоопределение.

„Ние отчитаме това, каква отговорност лежи върху раменете на арменските и азербайджанските власт. Крайна цел на разрешаването на конфликта трябва да стане договореност, при която нито една от страните да не бъде нито победител, нито победен. Отстъпките трябва да са взаимни, изгодни за всяка страна и ясни за общественото мнение и в двете страни“, подчерта руският президент.

Путин отбеляза, че Русия е готова по подкрепи такъв вариант за решение на проблема, който да устрои всички въвлечени страни. Той добави, че е в руски интерес съседния регион да се върне към мил и спокойствие, там да не загиват хора и да се възстановят икономическите връзки.

Според министерството на отбраната на Азербайджан арменските въоръжени сили за последното денонощие „11 пъти са нарушили режима на прекратяване на огъня в различни направление на фронта, при това използвайки едрокалибрени картечници“.



Според министерството „позициите на азербайджанската армия са били обстрелвани от територията на Армения, а също така и от противоположните позиции, намиращи се в Нагорни Карабах и прилежащите му райони“, които се контролират от арменската страна.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

риби