Иванов посочи, че България се намира в абсолютно безпрецедентна ситуация, по думите му никога не е било толкова сложно - политически, геополитически и икономически и добави, че това се случва в момент, в който българската политическа система няма език, на който да произведе съгласие

Свързани новини

15.04.2022 10:54

Путин ще спечели нови бг избори: Хр. Иванов

Видян 2061 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В изказване от парламентарната трибуна съпредседателят на "Демократична България" Христо Иванов предупреди, че нови предсрочни парламентарни избори биха били "спечелени от Путин" и призова както за разум и нормализиране на политическия живот в страната, така и за възстановяване на дебата по промени в Конституцията, предаде Дневник. От ГЕРБ пък заявиха, че това може да се случи само ако получат извинение това, че били наричани мутри, мафия и статукво.




Иванов посочи, че България се намира в абсолютно безпрецедентна ситуация, по думите му никога не е било толкова сложно - политически, геополитически и икономически и добави, че това се случва в момент, в който българската политическа система няма език, на който да произведе съгласие.




"Ние не спорим просто за политически различия, не спорим за идейни различия. Ние се обвиняваме взаимно в криминалитет и в конспиративни теории. И аз съм го правил. Но това разделя българското политически общество, което прави въобще морално недопустимо да се търсят съгласия за разни неща, като например как отговаряме на предизвикателствата в Украйна", подчерта Иванов.



    Самата възможност за някакъв разговор е поставена под въпрос, защото взаимно сме се нарекли престъпници.



Според него от тук нататък политическите формации трябва да се обединят около идеята за реформа на правосъдието, "за да няма нужда българският парламент да произнася присъди от тази трибуна". Иванов призова депутите отново да се захванат с реформата на антикорупционната комисия (КПКОНПИ), включително чрез промяна на нейното ръководство, както и да се опитат да изработят общ



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 15.04.2022 13:23

    С думи прости - тотален боклук на държавна хранилка

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.