08.08.2016 11:30

Путин се среща с президентите на Азербайджан и Иран в Баку

Видян 1754 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Днес руският президент Владимир Путин ще пристигне в Баку, където ще се срещне с президентите на Азербайджан и Иран, предаде КРОСС.


Подобна тристранна среща се провежда за първи път. Тя ще бъде предхождана от двустранни срещи на Путин с Илхам Алиев и Хасан Рухани, заяви по-рано помощникът на руския държавен глава.


„След пристигането на президента в Баку, ще се състои срещата му с Алиев, а след това и с Рухани. Двустранните контакти ще предхождат тристранната среща на върха“, каза той.


В Кремъл не обозначиха темите на двустранните преговори. Неотдавна в интервю за азербайджанската информационна агенция АзерТАдж обаче, Путин посочи перспективните области на сътрудничество между Москва и Баку, като развитието на търговията на услугите, преминаването на търговските плащания в национални валути, увеличаването на доставките на земеделски продукти от Азербайджан в РФ, както и на селскостопанска техника от Русия в Азербайджан.


В Баку определят предстоящата среща между президентите на трите страни като изключително важно събитие. “Срещата има огромно значение, особено заради това, че ще послужи за развитието на важния за цяла Евразия проект за транспортен коридор „Север-Юг“, заяви пред ТАСС зам.-ръководителят на администрацията на президента на Азербайджан Новруз Мамедов.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец