Според Путин "националният флаг и неувяхващото Червено знаме на победата вдъхват на подрастващото поколение признателност към ценностите на патриотизма, гражданството и отговорността за бъдещето на Родината"

Свързани новини

22.08.2022 11:13

Путин приветства националното знаме като свещен символ за всички поколения руснаци

Видян 858 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националното знаме на Русия винаги ще бъде свещен символ за народа на страната, заяви президентът Владимир Путин във видеообръщение по случай Деня на националното знаме.

"Днес отбелязваме Националния ден на знамето. Отдаваме почит на официалния държавен символ на Русия, който заедно с емблемата и химна на страната представлява нейния суверенитет и независимост и утвърждава приемствеността между поколенията на нашия многонационален народ", отбеляза той.


"Нашият флаг, издигнат на първия руски военен кораб преди повече от три века, остава символ на Русия в трудни и предизвикателни периоди от нейната история - при Петър Велики, когато Руската империя все още се формира, по бойните полета на Първата световна война и сред драматичните промени на противоречивите и трудни 90-те години на миналия век. На 22 август 1991 г. над Русия отново се развя бяло-синьо-червеното знаме", подчерта президентът.


Според Путин "националният флаг и неувяхващото Червено знаме на победата вдъхват на подрастващото поколение признателност към ценностите на патриотизма, гражданството и отговорността за бъдещето на Родината" Президентът отбеляза, че "от 1 септември тази година всички училища в страната ще започват всяка учебна седмица с церемония по издигане на знамето и изпълнение на химна"

"Убеден съм, че националният флаг на Русия винаги ще остане свещен символ за всички поколения наши граждани. Тя ще ги вдъхнови за военна слава, професионални постижения и нови върхове в науката, културата и спорта. Това ще ги накара да се гордеят с родината си", подчерта Путин. "Русия е силна, независима световна сила. На международната сцена ние се ангажираме да провеждаме само такива политики, които отговарят на жизнените интереси на нашата родина", посочи той.


"Националният флаг символизира вярата ни в традиционните ни ценности, от които никога няма да се откажем - истината и справедливостта, солидарността и милосърдието, уважението към многовековната непрекъсната история на Русия, постиженията и победите на нашите предци, които ни вдъхновяват да се грижим и защитаваме Родината си и никога да не допускаме чужда хегемония или диктат. Желанието да живеем според собствената си воля, да избираме своя път и да го следваме, се е превърнало в част от генетичния код на нашия народ", каза Путин.

Националният ден на знамето е учреден с президентски указ през 1994 г. На 22 август 1991 г. Върховният съвет на Руската съветска федеративна социалистическа република приема решение, с което историческото знаме на Русия (бял, лазурен и ален трикольор) е обявено за национално знаме на Руската федерация. През 1993 г. лазурният цвят е заменен със син, а аленият - с червен.


 Снимка: ТАСС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

везни