Путин и Орбан от дълго време поддържат приятелски отношения въпреки многото кризи между Москва от една страна и ЕС и НАТО от друга

Свързани новини

04.04.2022 14:38

Путин поздрави Орбан за изборната победа

Видян 931 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на Русия Владимир Путин поздрави унгарския премиер Виктор Орбан за неговата победа на парламентарните избори в Унгария, предаде Франс прес.


 


Путин изрази надежда, че отношенията между Москва и Будапеща ще укрепнат.


 


"Руският държавен глава заяви, че е сигурен, че въпреки трудната международна ситуация, бъдещото развитие на международните връзки и на партньорството между Москва и Будапеща ще отговаря на интересите на народите на Русия и Унгария", се казва в съобщение на руското президентство.


 


Путин и Орбан от дълго време поддържат приятелски отношения въпреки многото кризи между Москва от една страна и ЕС и НАТО от друга. Унгария е член и на двете международни организации.


 


Орбан засвидетелства голяма близост с Москва по редица въпроси. Така например Унгария бе първата страна в Европа, която използва антиковидната ваксина "Спутник V", въпреки че тя не е призната от Европейската агенция за лекарствата.


 


От началото на руската военна операция в Украйна, Орбан отказва да достави оръжия на Киев и да обмисли санкции, които ще лишат унгарците от руския природен газ и петрол.


 


При преброени 99 процента от бюлетините, партията на Орбан - ФИДЕС -  получава 53 процента, което означава, че тя ще има 135 места в 199-местния парламент, предаде ДПА. Коалицията на шест опозиционни партии, издигнала кандидата за премиер Петер Марки-Зай получава едва 35 процента или 56 депутатски места. Твърдата десница "Ми Хазанк" (в превод: "Движение наша родина") получава 6 процента и 7 депутатски места. Едно място получава представител на германското малцинство в Унгария.


 


Президентът Румен Радев също поздрави унгарския премиер за победата, съобщиха от пресцентъра на държавния глава.



В поздравителния адрес се отбелязва дългогодишното сътрудничество между България и Унгария и отличните партньорски отношения в рамките на ЕС и НАТО. „Вярвам, че те ще продължат да се развиват и в бъдеще и ще допринасят за сигурността и разбирателството в региона“, заяви Радев и пожела “благоденствие на приятелския унгарски народ”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

водолей