Свързани новини

18.06.2013 14:21

Путин и Обама си стиснаха ръцете за унищожаване на ядрено оръжие

Видян 1219 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Русия и Съединените щати ще подпишат документ за унищожаване на ядрено оръжие. Вашингтон се ангажира да отпусне 225 млн. евро хуманитарна помощ за Сирия. Това са част от резултатите от срещата на Г-8 в Северна Ирландия. Днес форумът продължава.Президентите на САЩ и Русия Барак Обама и Владимир Путин ще подпишат споразумение за обезопасяване и унищожаване на ядрени материали. Като целта е да се избегне разпространението на опасните оръжия. Новият документ ще замени споразумението между Москва и Вашингтон от 1992 г. Работата по проекта започна преди няколко години и наложи компромиси и от двете страни.


Путин и Обама се срещнаха в кулоарите на срещата на върха на Г-8 и освен ядрените оръжия, коментираха ситуацията в Северна Корея и Иран. Стана ясно, че позициите им за кризата в Сирия отново се разминават. Барак Обама обяви, че страната му ще отпусне още 225 млн. евро хуманитарна помощ. Средствата ще послужат за осигуряване на вода, храна и сглобяеми жилища. Така общата сума, отпусната за Сирия само от САЩ, вече е около 600 млн. евро. Новината за хуманитарната помощ идва само няколко дни, след като президентът Обама обяви, че започва да въоръжава сирийските бунтовници.


Около 1000 протестиращи се опитаха да превземат голф курорта край езерото Лох Ърн, където се провежда срещата на върха на Г-8. Част от демонстрантите успяха да минат през металните ограждения, но бързата намеса на полицията предотврати ескалацията на напрежение. Хората поискаха от лидерите на най-развитите държави да сложат край на глада по света, да подобрят правата на хомосексуалистите и да забраняват редица вредни практики като хидравличното разбиване, използвано, например, при добив на шистов газ.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион

През този ден фокусът ви може да се измести към общуването

През този ден фокусът ви може да се измести към