Президентът на САЩ Джо Байдън говори пред представители на медиите, докато заминава за Чикаго от Белия дом във Вашингтон, САЩ, 28 юни 2023 г. REUTERS/Jonathan Ernst

Свързани новини

29.06.2023 13:12

Путин губи войната в Ирак: Байдън

Видян 672 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Президентът на САЩ Джо Байдън направи нов словесен гаф, като заяви, че Русия губи войната в Ирак, искайки да каже Украйна, и че президентът Владимир Путин е "парий в целия свят", като под това понятие се разбират 40 страни, съюзници на Вашингтон, предаде Ройтерс.

Байдън беше засипан с въпроси от репортерите, докато вървеше от Белия дом към президентския хеликоптер, преди да отлети за Чикаго, за да изнесе реч за икономическата си програма - "Биденомика".

Един от въпросите беше за това дали Путин е отслабен от неотдавнашния бунт на частната военна компания "Вагнер".

"Трудно е да се каже, но той очевидно губи войната в Ирак, губи войната у дома и се е превърнал в малък парий по света. И това не е само в НАТО. Не става дума само за Европейския съюз. Става дума за Япония. Това са, знаете, 40 държави", каза Байдън.

Недоумяващият коментар беше заснет на видео и споделен от републиканските критици на Байдън в социалните мрежи, което не попречи на една репортерка да се опита да го изтрие в своя разказ за събитието.


Това беше вторият гаф в рамките на 24 часа. Във вторник вечерта Байдън се поправи по време на събитие за набиране на средства за кампанията - спомена Китай, докато имаше предвид Индия, чийто премиер Нарендра Моди посети Белия дом преди седмица.


"Вероятно сте видели новия ми най-добър приятел - министър-председателя на една малка страна, която сега е най-голямата в света, Китай - имам предвид, извинете, Индия. Индия не търси постоянен съюз, но търси някакъв хедж срещу - в региона", каза той.


Грешките не са необичайни за 80-годишния президент.


Проучванията на общественото мнение показват, че мнозинството от американците имат притеснения относно възрастта на Байдън. Около 73% от анкетираните в допитване на Ройтерс/Ипсос от 21-24 април заявяват, че смятат Байдън за твърде стар, за да работи в правителството. Мнозинството - 63% - от демократите са съгласни с това твърдение.


На снимката: Президентът на САЩ Джо Байдън говори пред представители на медиите, докато заминава за Чикаго от Белия дом във Вашингтон, САЩ, 28 юни 2023 г. REUTERS/Jonathan Ernst



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

водолей