Австрийският канцлер Карл Нехамер говори по време на пресконференция след срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва на 11 април 2022 г.

Свързани новини

19.04.2022 10:39

Путин е затънал в "собствената си военна логика": Австрийският канцлер

Видян 1192 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Австрийският канцлер заяви, че според него президентът Владимир Путин е затънал в "собствената си военна логика", съобщава Политико.




Говорейки за срещата си с Путин миналата седмица, канцлерът Карл Нехамер заяви пред Чък Тод от NBC: "Мисля, че сега той е в собствената си военна логика, разбирате ли? Той смята, че войната е необходима за гарантиране на сигурността на Руската федерация. Той не вярва на международната общност. Той обвинява украинците за геноцида в Донбас. "


 


Нехамер, чието интервю щеше да бъде излъчено в неделя в предаването "Среща с пресата", каза също, че Путин е убеден, че Русия печели войната срещу Украйна.




Наскоро австрийският лидер посети разрушения украински град Буча, за да се увери лично в това, което са направили руските сили там, пише Политико. Той заяви, че е обсъдил кръвопролитието с Путин.




"Пътувах до Москва, за да се изправя пред президента Путин с това, което видях", казва той пред Тод. "Знаете ли, това не беше приятелски разговор. Това беше откровен и труден разговор. И му разказах какво съм видял. Видях военните престъпления. Видях огромните загуби на руската армия. "


 


 Австрийският канцлер заяви, че е наложително светът да продължи да се противопоставя на Путин за това, което той и неговите сили правят.




"Това, което е необходимо, е постоянно да го конфронтираме с това, което се случва в Украйна", каза Нехамер.



"Мисля, че това е необходимо. Знаете ли, в края на разговорите ни той ми каза на немски, че е по-добре войната да свърши по-рано, отколкото по-късно. Така че мисля, че той знае точно какво се случва сега. И трябва да се изправим срещу него. С други думи, трябва да го погледнем в очите и да го конфронтираме с това, което виждаме в Украйна. "


 


Снимка: Alexander Zemlianichenko/AP Photo


 






 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.