Свързани новини

09.08.2009 16:57

Путин: България да внимава да не изпадне от играта!

Видян 2762 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новото българско правителство получи своя първи международен удар през уикенда. През последните седмици братушките отправиха поредица от медийни предупреждения, които не получиха адекватен отговор. Само разнопосочни подмятания от нестабилния икономически министър Трайчо Трайков.


Владимир Путин заяви в Анкара, че ако новото българско правителство не се придържа стриктно към курса на предишното, България ще бъде изключена от големите руски енергийни проекти и ще остане извън "голямата игра", пише десният сайт Медиапул. За същото предупреди наскоро президентът Георги Първанов, добавя изданието.


Путин преговаря с турския си колега Ердоган не само за достъп на "Южен поток" до териториалните води на комшиите, но и за сухопътен маршрут, чрез който тръбата от Турция се включва направо в Гърция и заобикаля България, а след това влиза в Сърбия и оттам в Италия.


На пръв поглед дори само възможността за изключване на България от "Южен поток" е достатъчна, за да постави на колене премиера Бойко Борисов. Още повече, че компанията в Анкара бе допълнена от италианския премиер Берлускони, който не е само един от тримата големи лидери на Европа, но е и най-богатият човек на Стария континент. Негласна подкрепа изразява и десният гръцки премиер, който подкрепя руските проекти, а досега не е изпратил дори и поздравление за новия пост на също десния български премиер.


Но това не е всичко. Включването на Русия в петролопровода "Самсун – Джейхан", от който досега Москва по-скоро се дърпаше въпреки многократните покани от страна на Анкара, на практика обезсмисля "Бургас-Александропулис".


За да бъде "комплектът" пълен, в пакета договорености от Анкара има и атомната централа. Прави впечатление, че предложението за Турция е два пъти по-скъпо от цената на българската атомна централа Белене.


Загубите на България от изтеглянето на руските проекти, което се опитва да предизвика министър Трайчо – до неотдавна наемник на враг №1 на Козлодуй – Австрия, се изчисляват на повече от 12 млрд.евро. 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

рак