Свързани новини

07.07.2023 20:07

Пуснаха референдума, мислейки, че го отхвърлят: Депутатите не са ОК

Видян 2103 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Решението, което коалицията ППДБ-ГЕРБ-ДПС прие с идеята, че отхвърля референдума за запазване на българския лев до 2043 г., всъщност има точно обратното значение. Вместо да гласува ЗА решението на правната комисия на НС за отхвърляне на допитването, управляващата сглобка даде вот ПРОТИВ. Т.е. подкрепи провеждането на референдума.


 Щастлив от развръзката, осъзната часове по-късно е лидерът на Възраждане Костадин Костадинов, който беше и организатор на петицията, събрала над 400 000 редовни подписа. Той пубикува и решението на Комисията, чийто председател Стою Стоев от ПП, както неведнъж 19 минути писа няма нищо общо с правото, освен диплома. Благодарение на неговата .... неподготвеност и на председателстващата в пленарната зала уж юристка Росица Кирова от ГЕРБ, която също многократно сме описвали с нейните опасни връзки и надеждност.Двамата имаха мисията да представят решението и да прокарат гласуването, от което се произведе истински абсурд.


А останалите видни юристи в залата като Ел. Белобрадова, съпруга й В. Пандов, лидерите на ДБ Хр. Иванов и Ат. Атанасов, новоизпечения десен, който е бивш ляв и още по-бивш десен Я. Божанков, известен с лафа "аз като юрист", К. Нинова - правник до правника, или нищо не разбират от специалността си, или не са "на ти" с българския език, или просто не са чели решението, което гласуват. В залата не се дава вот за казаното от председателстващия, а за текст. Срещу надница над 1000 лв. на ден, който продължава 3-4 часа.


 Нововъзникналият като юрист Кристиан Вигенин от БСП, при всичките си претенции по всички въпроси, също многозначително се изказваше от трибуната и също не беше разбрал. По един народен представител от ГЕРБ и ППДБ беше осъзнал за какво иде реч. Въпросните двама гласуваха ЗА решението на комисията, т.е. за отхвърляне на референдума.


А 49-ият парламент доказа, че получените в последните социологически проучвания 9 процента доверие са му прекалено много предвид интелектуалното ниво на членуващите в него "народни представители". Които от този месец вече ще вземат по над 14 000 лв. на месец от джоба на данъкоплатеца, докато режат парите за болници и образование с новия бюджет на Асен Василев. 


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

скорпион