"Изглежда не се е чувствала действително застрашена и заплашена, след като е сключила брак с него и до момента нито веднъж не е подавала сигнали за заплахи или насилие до компетентните органи. Житейски нелогично е", коментира защитникът. Юристът анализира и другото обвинение - че на 21 март, малко преди да бъде задържан, Соколов е нанесъл лека телесна повреда на съпругата си.

Свързани новини

04.04.2023 16:44

Пуснаха под гаранция мъжа- бияч на певицата Мария

Видян 1082 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Софийският градски съд освободи от домашен арест срещу парична гаранция от 2000 лв. Мирослав Соколов, обвинен за закана за убийство и лека телесна повреда на съпругата си Мария Соколова, по-известна като фолкпевицата Мария. Съдебният състав уважи искането на защитата, като прие, че има достатъчно доказателства за извършеното престъпление, макар че единствените доказателства по делото са показанията на съпругата му, а те са "доста хаотични и непоследователни". Разследващият орган е "надградил показанията на пострадалата, които липсват в разпита й", добави още съдебният състав.

Адвокатът му обясни, че клиентът му е бил под домашен арест заради обвиненията на Софийската районна прокуратура. Едното е за това, че извадил пистолет и го насочил срещу главата на фолкпевицата и я заплашил с убийство. Това станало преди 2 години - през септември 2021 г. Двамата сключили брак малко по-късно същата година.

"Изглежда не се е чувствала действително застрашена и заплашена, след като е сключила брак с него и до момента нито веднъж не е подавала сигнали за заплахи или насилие до компетентните органи. Житейски нелогично е", коментира защитникът. Юристът анализира и другото обвинение - че на 21 март т.г, малко преди да бъде задържан, Соколов е нанесъл лека телесна повреда на съпругата си.


"В постановлението на прокуратурата за привличане като обвиняем пише, че той бил нанесъл удари с юмруци и ритници. На 23 март Соколова е разпитвана пред съдия и в разпита си заявява, че не е ритана. Били нанесени удари в главата и тялото, но по време на разпита заявява, че не са й нанасяни удари по тялото", подчерта адвокатът. Боят по главата явно е приемлив според съда и адвоката. Пистолет също не бил насочван към нея и според показанията й не се е почувствала заплашена.


Прокуратурата поиска Соколов да остане под домашен арест, но съдебният състав прецени, че той може да бъде освободен. Нямало основание да се смята, че ще извърши друго престъпление или, че ще се укрие. Освен това според съдебния състав събраните до момента доказателства показват определен брой телесни увреждания на фолкпевицата, които се различават от описаните от нея самата по време на разпита й.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей