Свързани новини

08.09.2014 14:01

Пуснаха нов булевард в квартал Дружба

Видян 1293 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Кръстовището на бул. „Кръстьо Пастухов” и бул. „Искърско шосе” вече е възстановено, а при ул. „Капитан Димитър Списаревски” ще се реализира второ регулирано кръстовище и връзка с изградения бул. „Кръстьо Пастухов”. Това заяви кметът на София Йорданка Фандъкова във връзка с проектите, съпътстващи разширението на метрото в София в участъка „Цариградско шосе” – Летище „София”, предава дартснюз.


„Благодарна съм на жителите на ж.к. „Дружба”, че ни повярваха”, каза още Фандъкова. Тя обясни, че задачата за строителството на метрото е била много трудна и тежка. Фандъкова посочи, че в момента има един прекрасен булевард, а общината съфинансира проекта, за да може да се направят и паркинги.


Новият път е с дължина 1,1 км и това е наистина голяма придобивка за София и най- вече за ж.к. „Дружба”, посочи още градоначалникът. Проектът в голямата си част е финансиран по европейска програма. „Метрото не е само най- удобното средство за придвижване, но чрез него се променя и градската среда, защото се ремонтират и сградите около него. Средата става наистина такава каквато софиянци заслужават”, категорична бе Фандъкова.  


Кметът бе категоричен, че това не е последният проект в „Дружба”. „Започва изграждането на участъка от ул. „Обиколна”, който е включен в проекта за метрото. „Следващата година, напролет, ще започнем участъка, който сме включили за изграждане - пробива, който е много важен за квартала. Заложили сме го в инвестиционната програма на общината”, заяви Фандъкова и добави, че междувременно в район „Младост” продължава реконструкцията на бул. „Александър Малинов”.


До началото на зимата се очаква да приключи реконструкцията на старата част на булеварда. По думите й, следващата година трябва да бъде изградена и новата част и това са общо 4,4 км нови булеварди заедно с изграждането на тези два участъка от метрото. „Следващата пролет вече и жителите на ж.к. „Дружба” ще могат да се възползват от този удобен градски транспорт”, допълни Йорданка Фандъкова.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

рак