Свързани новини

15.04.2021 11:53

Пуснаха кандидат-депутата на Божков

Видян 1911 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Арестуваният по подозрение в купуване на гласове кандидат-депутат от партията на Васил Божков Българско лято Сергей Димитров е бил освободен от ареста заради зле формулирано обвинение и липса на доказателства. Той е бил привлечен към отговорност за участие в група за купуване на гласове. По същия текст от НК е била определена и целта на групата, т.е. групата е имала за цел участие в група. Тази прокурорска конструкция е била определена от съда като юридически нонсенс - безсмислица.
Димитров е бил шести в листата на Българско лято в Благоевград. Партията на Божков се яви на изборите с регистрацията на слабо известната Българско национално обединение (БНО), тъй като не успя да довърши собствената си навреме.
Според разследването групата, за участие в която е обвинен Димитров, е действала още от 6 февруари. Разследването е започнало почти месец преди изборите, става ясно от документите по делото. През тези няколко седмици обвинения са повдигани на други хора, но не и на Димитров. Причината е проста – по това време той е имал имунитет. Затова прокурорите изчакват да минат изборите, на които кандидатът не е избран и съответно губи защитата си. Въпреки това обаче обвинението не е оформено по такъв начин, че да издържи на съдебна проверка.
В сряда прокуратурата обяви, че е разбита група за купуване на гласове с участието на бизнесмен, ромски лидер и общински съветник, някогашен кандидат за евродепутат. Според неофициална информация като


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

телец