Свързани новини

11.09.2012 17:21

Пускат сайт за домоуправители

Видян 1269 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Нов сайт позволява на съседите да следят некоректните платци измежду тях и свързва домоуправители и собственици на жилища в етажната собственост. Онлайн платформата е-dom работи вече от 2 месеца, а в нея са регистрирани 20 етажни собствености, основно в София. Това каза авторът на идеята Александър Димитров и поясни, че ползването на социалната мрежа за съседи е безплатно.

Такса ще плащат само фирмите, които искат да я ползват, като цената ще е около 20 лева.

Това е платформа за собственици и обитатели на жилища, домоуправители и фирми за управление. Сайтът предлага и електронен вариант на домовата книга, а контролът върху тази система е изцяло от домоуправителите.

В системата може да се добави обитател или наемател и така собствениците дистанционно могат да следят какви са отношенията на обитателя със съседите, дори и да са в Америка, например, обясни още авторът на идеята. Той добави, че също могат да бъдат добавени данни за домашните любимци.

Според национално проучване сред 800 човека проблемите в етажните собствености се дължат на слаба ангажираност на съседите, липса на връзка между тях, неразбирателство, недоверие за общия бюджет. Той посочи и възможността, чрез сайта да се ускорят големи държавни проекти като програмата за енергийна ефективност.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

телец