Въпреки скока на цената на газа с 36% преди броени дни, парното трябва да поскъпне едва с 0,05% след миналогодишния взрив на тарифите. Още на 30 юни КЕВР обяви новите цени на топлинната енергия от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година.

Свързани новини

06.11.2023 09:35

Пускат парното от днес, на някои – още от вчера, уж не е вдигнато по цена, но сметките за топла вода се удвоиха през последните 3 месеца

Видян 1216 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Въпреки официалния старт на новия сезон на парното, който Топлофикация обяви от днес, още вчера някои абонати в София вече имаха централно отопление. По традиция общинското дружество възвести поетапно включване от понеделник, 5 ноември, за училищата, детските градини, а след него на административните и после на жилищните сгради. На практика обаче първи включиха парното на кооперации в южните квартали на София.


Също по традиция следва предупреждението клиентите да отворят на максимална степен вентилите на радиаторите си, за да не се налага допълнително обезвъздушаване на отоплителните тела и да проверят дисплеите на електронните уреди за дялово разпределение, монтирани върху радиаторите и ако установят нередност да се свържат със своя топлинен счетоводител.


Въпреки скока на цената на газа с 36% преди броени дни, парното трябва да поскъпне едва с 0,05% и да не мърда по цена до април след миналогодишния взрив на тарифите. Още на 30 юни КЕВР обяви новите цени на топлинната енергия от 1 юли 2023 година до 30 юни 2024 година.


Личният опит на 19 минути обаче сочи повече от двойно реално поскъпване на топлата вода през летните месеци и септември без никакво основание и при равна и даже по-малка консумация. Всеки момент се очакват и сметките за октомври. Да видим дали и парното няма да бъде два пъти по-скъпо, без да има официално вдигане на цената.
Новият кмет на София има грижата!


По-добрата новина е, че за миналия отоплителен сезон Топлофикация София е изплатила общо 640 млн. лева от задълженията си към Булгаргаз, но дължеше още 695 млн. лева на обществения доставчик, който сам по себе си е в предфалитно положение, към 1 май.




Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог