Свързани новини

30.06.2016 16:08

Пускат метрото до Хладилника преди 31 юли

Видян 1417 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Разширението на втория метродиаметър от метростанция Джеймс Баучер до кръстовището на бул. Черни връх с бул. Хенрих Ибсен и ул. Сребърна ще бъде пуснато в експлоатация преди 31 юли”, обяви кметът на София Йорданка Фандъкова, която заедно с министъра на транспорта Ивайло Московски провери обекта.



„Участъкът от 1,3 км с метростанция  Витоша е на стойност 43 млн. лв. Изграждането му започна през 2014 г. изцяло с общински средства, защото тогава държавата отказа да съфинансира проекта, припомни кметът. След съставянето на втория кабинет Борисов проектът беше разделен на две фази, като първата е финансирана по ОП Транспорт (2007-2013 г.), а втората – от новата Оперативна програма”, каза още тя.
Кметът увери, че строителството вече е завършено, а след 10 дни мотрисите ще започнат да се движат без пътници, като преди края на юли метрото ще се движи за гражданите.
Фандъкова подчерта, че с новата отсечка в София ще има 40 км метролинии с 35 метростанции. Участъкът ще спести над 70 тона вредни емисии годишно. Нови над 20 000 души дневно ще ползват тази отсечка.
Транспортният министър от своя страна допълни, че въпреки тежките финансови затруднения през 2014 г., метрото ще бъде пуснато в срок. По думите му, Метрополитен е отличник по Оперативна програма Транспорт, защото проектите му са с много високо качество,  изключително добро изпълнението и винаги са готови в срок.









Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион