Свързани новини

31.01.2010 18:50

Пукат гумата, а след това обират колата

Видян 2516 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Автоапашите у нас прилагат нов пиниз при кражбата на вещи от колите. Най-популярен в момента е методът на пукане на гумата на автомобила и след като шофьорът слезе и започне да поставя резервната, да се задигат ценни предмети и пари от возилото. Само за едни ден в София са регистрирани три такива случая. Единият е станал в ж.к. Младост в столицата, а другите два - в самия център. Единият от пострадалите шофьори се е разделил със сумата от 1800 лв. и лични документи, а при другите двама са задигнати само касетофоните от автомобилите. Крадците предварително набелязват жертвата, като това най-често е сам шофьор, който няма възможност да наблюдава колата си, докато сменя гумата. А тя се оказва спукана, докато водачът е излязъл за малко от автомобила. След като измине стотина метра, шофьорът с изненада разбира за на пръв поглед безобидния инцидент, но по-късно вижда, че всички ценни вещи и пари от колата му липсват.
Друг трик, с който припечелва автомафията у нас, е задигането на скъпи коли и последващо плащане на откуп. Така например се издебва сама жена, докато паркира – нанася й се удар в главата и докато жертвата е в несвяст и в силен шок, се открадва колата й. След това най-често се иска откуп за скъпото возило, който обикновено е около 30% от стойността на автомобила. Най-често кражбите на баровските коли се правят от добре организирани групи от по трима-четирима души. Те дни наред внимателно следят жертвата си и местата, където тя обикновено паркира возилото. Автоджамбазите посягат предимно на лимузини от марките Мерцедес и Ауди. По данни на Интерпол и Европол, центрове на автомафията на Балканите са Подгорица, Прищина, София, Скопие, Белград, Нови Сад, Шабац, Баня Лука, Биелина, Сараево, Сплит и Загреб.
Както 19` вече писа, има нова мода в кражбата на коли, извършвани от българите в Испания. Родните автоапаши организират секспартита, като по време на шоуто задигат луксозните автомобили на участниците. Крадат се предимно коли от германските марки, като малко от тях остават за вътрешния пазар. Другите отиват за някои от бившите съветски републики, Близкия Изток, Турция, Иран, Ирак, Сирия и Мароко.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

скорпион