Поводът са множество жалби от битови клиенти на столичната топлофикация в сгради – етажна собственост, които се оплакват от високите сметки за потребление на топлинна енергия.

Свързани новини

09.02.2023 18:00

Проверка на Топлофикация: Омбудсманът

Видян 1360 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Да бъде извършена проверка за спазване задълженията на Топлофикация-София във връзка с използваните топломери и водомери в абонатните станции, настоя омбудсманът Диана Ковачева в писмо до шефа на Държавната агенция за метрологичен и технически надзор (ДАМТН) Евгени Симеонов.


Поводът са множество жалби от битови клиенти на столичната топлофикация в сгради – етажна собственост, които се оплакват от високите сметки за потребление на топлинна енергия.
Хората посочват, че измерването и отчитането на потреблението на топлинна енергия за търговски цели се извършва по общи водомери и топломери в абонатните станции, които са собственост на топлопреносното предприятие.


Припомняме, че през 2021 г. омбудсманът се обърна към ДАМТН заради съмненията на потребители за коректното измерване на топлинната енергия, която постъпва в абонатните станции и се разпределя между клиентите в сградите.


Тогава надзорната проверка в 130 абонатни станции констатира нарушения в 90 от тях или  69%, т.е. 80 топломера и 17 водомера са били с изтекъл срок на валидност.
„Категорично е становището ми, че делът на уредите с изтекъл срок на метрологична проверка, установен при надзорната проверка, е неприемливо висок и поражда недоверие на гражданите към коректността на изготвяните месечни и годишни сметки за топлинна енергия“, пише сега омбудсманът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей