Свързани новини

12.06.2021 07:40

Проверка е установила нарушения при една трета от над 1500 обществени поръчки

Видян 2084 пъти | Коментари 4
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Проверка на повече от 1 500 обществени поръчки на обща стойност един милиард и 200 милиона лева е установила нарушения при близо една трета. Институтът за пазарна икономика анализира нарушенията като се позовава на Годишния доклад на  Агенцията за държавна финансова инспекция за 2020 година.


Половината от нарушенията са свързани с неспазване на срокове, непубликуване на информация и пропуски при оформянето на документите, но в другата половина от случаите има съществени нарушения. Сред тях са неоснователно проведени процедури, поръчки, при които възложителите са поставили условия, които дават предимство или необосновано ограничават участието на кандидатите в процедурите, сключване на анекси към договори за обществени поръчки, с които са изменяни цени и срокове за изпълнение, както и невъзложени обществени поръчки при наличие на всички законови основания за това в 161 от случаите.


Според оценката на експертите обаче, през миналата година има спад на опорочените поръчки, предаде БНР.


Анализът показва и друга тенденция -  след стартирането на електронните обществени поръчки към споменатите грешки се добавят и нови, основно технически, свързани с откриването на процедурите в централизираната автоматизирана информационна система.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 004 така ли се боpи коpупцията 12.06.2021 12:55

    Наистина необяснимо е пълното затъмнение на сpещата на пpезидентския съветник и пpиятел Пламен Узунов с един от най-коpумпиpаните и диpижиpащ контpабандата митнически шеф Петко Петков, агент и доносник с името Янваp. Пpедават се книжки тоpби, пише се каквото тpябва на листче, телефоните се пpеместват на достатъчно далече за да не се подсушва...някой яко лъже наpодеца!

  • 003 До Anonimen 12.06.2021 10:54 12.06.2021 11:07

    Не се вълнувай излишно - така е при капитализма! Корупцията на европейските чиновници по примера на Урсула Фон дер Лайен https://pogled.info/svetoven/evropa/koruptsiyata-na-evropeiskite-chinovnitsi-po-primera-na-ursula-fon-der-laien.112515

  • 002 Anonimen 12.06.2021 11:04

    Като стана дума за корупция: От вестничето на Шиши "24 тикви" помолили Президенството за коментар ... Бивш митничаp дава плик c личен подаpък на пpезидентcкия съветник Пламен Узyнов Копирано от https://www.24chasa.bg/novini/article/9879207 www.24chasa.bg

  • 001 Anonimen 12.06.2021 10:54

    България е държавата от ЕС в която комунистите от БКП управляваха до "вчера" ! БКП успешно завърши проектът си "опростачване" на българският народ чрез клонингът си ГЕРБ ! Няма как, ако народът не беше прост да избере един бандит произлязъл от структурите на БКП, минал показно през "взводовете" на СИК /създадена от БКП по проект на ген.Гоцев /да го управлява 12 г., само защото същият този бандит е казал "аз не съм комунист" /а още пази членската си карта от БКП в шкафчето с пачките и кюлчетата/ и "не съм бил в СИК" въпреки снимковият материал излязъл в независимите медии ! България е обречена на мизерия от самият си народ, който до толкова е разделен и опростачен от комунистите, че не може да направи разлика между добро и зло, между комунист и свободен човек и, че единството винаги печели !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

стрелец