Свързани новини

15.12.2010 16:15

Провериха 300 сгради край язовир Искър

Видян 2819 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

285 сгради край язовир Искър са проверени до момента. А тези, които сега се събарят, имат влезли в сила постановления от 2006 г. насам, каза кметът на район Панчарево Светослав Митрев. Припомняме, че събарянето от ДНСК на незаконни постройки край язовира започна във вторник.
Проверката тече вече втори месец и когато приключи, ще стане ясно за всички останали сгради в района – имат ли строителни книжа, законни ли са и дали подлежат на събаряне, уточни кметът, цитиран от Дарик.
През годините са издавани разрешителни за строителство както от община Самоков, така и от Столичната община, район Панчарево, каза още Митрев. По думите му предвид метеорологичните условия, както и, че районът е трудно достъпен, на ден  могат да се проверят по три-четири обекта максимум. Става въпрос не само за сгради, но и за огради, бараки, всякакъв вид строителство.
Проверката на НАП в района е установила, че за част от сградите в районната администрация на Панчарево няма документи. “Има сгради, които са над 30 години. През годините са били различни режимите за въвеждане в експлоатация и за узаконяване на дадени къщи и постройки”, обясни още районният кмет.
Митрев допълни, че инспекторите се опитват да установят контакт с тези собственици, защото иначе няма как да се разбере дали сградата е обитаема и въведена в експлоатация. “Чукат на вратата, собственикът може да откаже достъп, може да не е вкъщи. Гледаме дали има гащи да съхнат на простора с извинение”, каза кметът.
В Панчарево и район Витоша са проверени близо 200 къщи.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв