Изглежда, че представянето с изгарянето на паспорта е дало значителен тласък на присъствието на Хофман в Instagram, който е забранен в Русия заради "екстремизъм". Покрай скандала броят на последователите ѝ се увеличи с над една трета и достигна над 3000.

Свързани новини

07.01.2024 07:41

Проверяват Instagram инфлуенсър за изгаряне на руския си паспорт

Видян 19753 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Руска блогърка в Instagram е разследвана, след като изгорила паспорта си по време на новогодишните празненства в югозападния град Брянск, съобщи руският Следствен комитет.

Инцидентът е станал рано сутринта на 1 януари, когато блогърката, идентифицирана от руските медии като 22-годишната Евгения Хофман, е решила да подпали паспорта си.

Младата жена, която била в явно нетрезво състояние, извършила акцията си пред нощен клуб, където празнувала Нова година. Оттогава множество видеоклипове с инцидента бяха широко разпространени в интернет.

На действията на Хофман са станали свидетели малка група зрители, някои от които са нарекли блогърката "тъпа ку*ва", сочат кадрите, разпространени в интернет. Други обаче скоро последвали примера му, като запалили собствените си рублеви банкноти.


Изглежда, че представянето с изгарянето на паспорта е дало значителен тласък на присъствието на Хофман в Instagram, който е забранен в Русия заради "екстремизъм". Покрай скандала броят на последователите ѝ се увеличи с над една трета и достигна над 3000.

Въпреки това трикът беше остро разкритикуван в руските социални медии, като множество патриотично настроени блогъри нападнаха Хофман, твърдейки, че представянето на изгарянето на паспорта всъщност е политическо послание, с което тя изказва подкрепата си за Украйна.

Някои от тях твърдяха също, че инфлуенсърката всъщност работи като ескорт, като само рекламира услугите си в Instagram, но никога не бяха представени солидни доказателства в подкрепа на тези твърдения.


Самата Хофман отхвърли всички обвинения, настоявайки, че е изгорила паспорта заради "грозната снимка" в него, както и призова критиците си да отидат и да се запишат в армията, за да покажат предполагаемия си патриотизъм, вместо да я преследват онлайн. Тя също така твърди, че документът всъщност е остарял, въпреки че видеото от инцидента ясно показва, че той е издаден едва през 2021 г.

Случаят веднага привлече вниманието на руските правоприлагащи органи, като Следственият комитет на страната задържа блогърката за разпит. Сега Хофман е заподозрян и в опетняване на руския национален герб, се казва в изявление на Комитета.

"Тези действия са груба обида и подигравка с гражданските и патриотичните чувства на гражданите на Русия", заяви агенцията.

Ако блогърката бъде призната за виновна в това престъпление, тя рискува да бъде осъдена на месеци общественополезен труд или дори на до една година затвор.


 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

телец