Свързани новини

17.12.2020 09:41

Проучванията за ваксините не са добри и вероятно няма да се знае още година: Проф. Момеков

Видян 2356 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Убеден съм, че когато излязат мащабните постмаркетингови данни за ваксината, хората ще са по-спокойни. Другите типове ваксини чисто като продукт вече се тестват и на други пазари. Ваксината е единственият механизъм, който ще съумее да погаси пожара COVID-19. Докато ваксината дойде при нас ние ще имаме постмаркетингови анализи. Това заяви проф. Георги Момеков - председател на Българското научно дружество по фармация в ефира на Нова Телевизия.


"Маските са единственият начин да намалят заболеваемостта. Това е истината независимо кой на какво вярва в България, в световен мащаб това се е доказало".


„Нещата, които бих нарекъл мой избор като ваксина, не са додрапали до фаза 3. Бих искал да си сложа ваксина от компания, която я прави по конвенционалния начин – т.е. на база белтъчен антиген. На този етап обаче проучванията не са добри и вероятно няма да се появявт до последната четвърт на догодина", допълни той.


"Клетките на имунната система обичат цял патоген, като им представиш част от него - не им е интересен, а трябва да го представят на другите части на имунната система. Затова част от разработваните ваксини ще са налични чак догодина след първата четвъртина", каза още Момеков.


„Би било хубаво на този етап мерките да не се разхлабват. Виждате, че навсякъде в Европа те по-скоро се затягат. Всяко решение има и плюсове, и минуси. Адекватните анализи ще се правят по-късно. Лошото не е какви мерки взима правителството, а че част от обществото не иска да приеме, че този проблем е сериозен”, обясни професорът.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

везни