Половината от британците смятат, че пропалестински шествия не трябва да се допускат в Лондон

Свързани новини

09.11.2023 12:43

Проучване във Великобритания сочи засилване на подкрепата за палестинците

Видян 450 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Половината от британците смятат, че пропалестински шествия не трябва да се допускат в Лондон в Деня на примирието, въпреки че като цяло повече хора симпатизират на палестинците, отколкото на Израел, според ексклузивно проучване на Sky News (Скай нюз).

Една трета от анкетираните смятат, че планираните протести трябва да се проведат, според проучване на YouGov, проведено за Sky News на 7 и 8 ноември.

Началникът на столичната полиция сър Марк Роули каза, че демонстрацията в Лондон, призоваваща за прекратяване на огъня в ивицата Газа, ще се проведе по план в събота.

Министърът на вътрешните работи Сюела Брейвърман разкритикува публично решението, министър-председателят Риши Сунак каза, че ще държи Роули "отговорен", ако се попречи на възпоменателните церемонии, а министърът на здравеопазването Стив Баркли каза пред Sky News, че 11 ноември е "грешният ден" за протестни действия в Лондон.

Като цяло съчувствието на британската общественост е равномерно разпределена между израелската и палестинската страна след избухването на последния конфликт, но се наблюдава засилване на подкрепата за палестинците след нападението на Хамас и последвалия ответен удар на Израел.

По-старите хора и гласуващите за консерваторите са по-склонни да подкрепят Израел, отколкото по-младите и привържениците на лейбъристите, които симпатизират повече на палестинците.



Източник: БНР



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

скорпион