Свързани новини

17.06.2019 09:26

Противоконституционен е новият закон за държавната собственост

Видян 1706 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 3.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Новият закон за държавната собственост, прокаран неотдавна от управляващите противоречи на Конституцията, заяви адвокат Мария Колева, известна с разкритията си за корупция по високите етажи в НАП, пренесени в Комисията за финансов надзор (КФН). Тя посочи, че според решение №6 на Конституционния съд от 2013 г. новият закон за държавната собственост е в разрес с Конституцията. С прокараните от управляващите поправки няма се създава възможност за безконтролно разпродаване на общите активи на държавата. Частната собственост пък може да бъде отнемана на безценица, алармира адвокат Колева. Според новите поправки държавата и общините ще могат да отчуждават земи, без притежателите им да могат да реагират. Те ще бъдат поставени пред свършен факт. Процедурите и проектите ще бъдат задвижвани, а чак след това собствениците ще могат да обжалват отчуждаването на земите им. Което пък ще доведе до драстичен спад на изплащаните обезщетения впоследствие. Рекет!


Досега, при несъгласие от страна на собствениците, процедурите по отчуждаване бяха стопирани, а пък съдът обикновено заставаше на страната на хората, обясни още адвокат Колева пред единственото  юридическо предаване в родния ефир Темида – цената на истината по Евроком.


Напомяме, че след като НС отхвърли наложеното от Румен Радев вето на този скандален закон, държавният глава го отнесе към Конституционния съд.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

стрелец