Свързани новини

17.08.2020 14:13

Протести в Брюксел и Мадрид заради мерките срещу К19

Видян 2423 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

В Брюксел граждани протестираха срещу мерките за борба с коронавируса, които според тях се отразяват негативно върху свободите им. Носенето на предпазни маски стана задължително на 12 август за целия район на Брюксел заради увеличаването на случаите на заразяване с коронавирус в Белгия, предаде БНР.

Най-малко 2500 души демонстрираха в испанската столица в неделя срещу задължителната употреба на маски и други ограничения, въведени от правителството за справяне с коронавируса, съобщава "Дойче Веле".

Демонстрацията започна под огромния испански флаг на пл. Колумб, в центъра на Мадрид, където присъстващите размахваха банери с фрази като „Вирусът не съществува“, „Маските убиват“ или „Ние не се страхуваме“.

Организиран чрез социалните мрежи, митингът събра "между 2 5000 и 3000" участници според броя, извършен от полицията и уведомен на правителствената делегация и беше възможно да се видят хора без маски.

Жителите на столицата протестираха и срещу политиката на правителството, която обвиняват в нарушаване на човешките права, тъй като според участниците здравите хора не трябва да носят маски, които смятат за "автентични мъчения".

Много други носеха транспаранти с лозунги като „Системата контролира чрез страх и пресата манипулира“; „COVID има лекарство, но е забранено, те не искат да ви защитят“ или друг на английски, който казва „Роден да бъде свободен“.


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

везни