Свързани новини

30.03.2021 13:17

Протести срещу Covid ограниченията в Румъния

Видян 1700 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Протести срещу ограниченията, въведени заради пандемията от коронавирус, заляха улиците на няколко градове в Румъния в понеделник вечерта, след като ден по-рано влязоха в сила по-строги мерки заради нарастването на новите случаи на Covid-19, предаде АП, цитирана от БТА.


Над 1000 души се събраха в столицата Букурещ. Протестиращите надуваха свирки и скандираха "Свобода!" на шествие до сградата на правителството на Площада на победата. Един мъж бе задържан заради отказ да носи предпазна маска и да се легитимира.


По-малки протести бяха организирани и в други градове - Арад, Бистрица-Насъуд, Ботошани, Сибиу, Бъзъу и други, информира сайтът Зиаре.


В по-голямата си част демонстрациите бяха организирани от крайнодясната партия Алианс за единство на румънците, което е против ограничителните мерки и подкрепи и няколко протести срещу ваксинацията.


Лидерът на партията Джордже Симион, който призова хората да протестират всеки ден тази седмица, участва в демонстрацията в Букурещ.


Новите ограничителни мерки включват забрана за излизане от дома след 20,00 ч. в най-силно засегнатите от пандемията населени места и намалено работно време за магазините.


188 души са били отведени в полицията след протеста в Букурещ, съобщи днес началникът на градската дирекция на полицията Богдан Берекет, цитиран от Аджерпрес.


Арестуваните в момента се идентифицират и фотографират в полицията, ще им бъдат взети отпечатъци и повечето ще бъдат глобени, каза Берекет. В момента се налагат 222 глоби на обща стойност от над 200 хиляди леи (40 хиляди евро), осем от които на организаторите.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 30.03.2021 13:41

    3,964 DEAD 162,610 Injuries: European Database of Adverse Drug Reactions for COVID-19 “Vaccines”

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Във Фейсбук:


 

- Здравейте група! Пия билката шафран, но не знам за какво помага


 

Коментар:


 

- И аз пия ракия - без да знам за какво помага...от 36 години, най-редовно без да пропускам вечер...

към хороскоп хороскоп

стрелец